Terápiás területek

Szklerózis Multiplex

Szklerózis Multiplex (SM)

A szklerózis multiplex (SM) egy összetett, heterogén, krónikus betegség, amely egyénre szabott kezelést igényel. A betegség a központi idegrendszert érinti, és megzavarja az információáramlást az agyon belül, valamint az agy és a test között. Ezerarcú betegségnek is hívják a szerteágazó tünetek miatt.1

Álláspontunk

Az elmúlt több mint négy évtizedben a Biogen elhivatottan küzdött azért, hogy a tudományos vívmányokat az SM közösség javára fordítsa. A betegek elvárásaival és igényeivel együtt fejlődünk: gyógyszereinket igazolt biztonságosság és megalapozott hatékonysági profil jellemzi és tovább folytatjuk a kutatásokat. Széleskörű szolgáltatásokkal és terápiás kiegészítő megoldásokkal törekszünk a változó kihívásoknak megfelelni és az SM-betegek számára egyénre szabott kezelést biztosítani egyedülálló SM portfoliónkkal.

Innovatív kutatás

Az SM-betegség kezelése és gondozása sokat fejlődött az elmúlt években. A Biogen továbbra is összpontosít az új kutatási lehetőségekre és technológiai innovációkra, hogy az SM betegség megértését elősegítse és a betegek állapotát javítsa. Amellett, hogy a jelenlegi portfóliónk továbbfejlesztésén dolgozunk, arra is törekszünk, hogy áttörést érjünk el az SM megelőzésében és gyógyításában, például olyan innovatív megoldások révén, mint a sejtvonalak felhasználásával készült vakcina-terápiák, a remyelinizáció és a neuroprotekció, vagy a transzlációs kiszámíthatóságot növelő új preklinikai modellek kifejlesztése.

Adatok és tények

2,8 millió

A becslések szerint világszerte 2,8 millió ember él SM-mel.2

1,9 millió

Több mint 1,9 millió embert kezeltek a Biogen valamely betegségmódosító terápiájával.

>25 év

Több mint 25 éve kutatjuk és fejlesztjük az SM kezelésére szolgáló új terápiákat.