Terápiás területek

Woman in blue shirt holding a baby and kissing him on the forehead

Az motivál bennünket, hogy a Biogennél lehetőségünk van pozitívan befolyásolni a betegek életét.

Amiotrófiás laterálszklerózis (ALS)

A Biogen több mint egy évtizede elhivatott támogatója az ALS-kutatásnak, és arra törekszünk, hogy mélyebben megértsük ennek a kegyetlen betegségnek minden formáját, amely a jelenlegi becslések szerint 352.000 embert érint világszerte.2,3*

Az Alzheimer-kór és a demencia

A neurológiai kutatási és fejlesztési részlegünk a korábban nehezen kezelhető neurodegeneratív állapotok, például az Alzheimer-kór újszerű megközelítésére törekszik.

Spinális izomatrófia (SMA)

A Biogen elkötelezetten törekszik arra, hogy az SMA-val érintettek és családjaik életébe javulást hozzon a folyamatban lévő kutatások, a gyógyszerhez való hozzáférés akadályainak felszámolása és egyéb, a terápiát támogató programok révén.2017 decemberétől a Biogen együttműködik az Ionis vállalattal, hogy új terápiás lehetőségeket – főleg az SMA kezelésének alapjául szolgáló új antiszensz-oligonukleotid (ASO) gyógyszereket – fejlesszen az SMA-val érintettek számára.

Szklerózis multiplex (SM)

A Biogen több mint 25 éven át úttörő szerepet játszik a sclerosis multiplex kezelésére szolgáló gyógyszerek kutatásában és fejlesztésében. Folytatjuk az innovációt az SM kezelésének előmozdítása és a betegek állapotának javítása érdekében. Kutatásunk a betegségmódosító terápiákra összpontosít, beleértve az SM okozta károsodások lehetséges helyreállítását is. A neurodegenerációval és az idegi kapcsolatok helyreállításával kapcsolatos folyamatban lévő kutatásaink új terápiás megoldásokat hozhatnak, és közelebb vihetnek bennünket az SM gyógyításához.