Alzheimer-kór

Alzheimer-kór

Az Alzheimer-kór, a demencia leggyakoribb formája, egy progresszív neurológiai betegség, amely világszerte emberek millióit érinti súlyosan hatva szellemi képességeikre, mely a betegség előrehaladtával együtt jár a személyes függetlenségük elvesztésével.1 Ma világszerte több mint 55 millió ember szenved demenciában, mely állapotért az esetek 60-70%-ában az Alzheimer-kór a felelős.2

Az Alzheimer-kórt általában 65 éves kor felett diagnosztizálják, de a betegség korábban kezdődik. A betegségre jellemző finom neurológiai változások évekkel vagy akár évtizedekkel a tünetek megjelenése előtt kialakulnak.1

Sok embernél tapasztalhatók az enyhe szellemi károsodás korai, gyakran fel nem ismert jelei.3

 

Céljaink

A Biogen elkötelezte magát az Alzheimer-kór kutatása és a kezelési lehetőségek kifejlesztése mellett. Szeretnénk terápiás lehetőséget biztosítani az érintetteknek a betegség kapcsán kialakuló állapotokban, különös tekintettel a korai stádiumú betegségre.

 

Klinikai kutatási program

Tisztában vagyunk vele, milyen hihetetlenül nagy kihívást jelent ennek az összetett betegségnek a kezelése. Kutatásaink során az Alzheimer-kór közösségekben élő betegek, családok és egészségügyi ellátó intézmények igényeit tartjuk szem előtt. Jelenleg klinikai vizsgálatokat végzünk a jövőbeni terápiák hatékonyságának és biztonságosságának azonosítására az Alzheimer-kór kapcsán is.

 

References
  1. Johns Hopkins University, “Alzheimer’s Disease.” Alzheimer’s Disease, Johns Hopkins University. Accessed 19th June 2023, https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions- and-diseases/alzheimers-disease.
  2. World Health Organisation, “Dementia.” Fact Sheet Dementia, World Health Organisation, Accessed 19th June 2023, https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/dementia.
  3. Alzheimer’s Association, “Mild Cognitive Impairment (MCI).” Mild Cognitive Impairment, Alzheimer’s Association, Accessed 19th June 2023, https://www.alz.org/alzheimers- dementia/what-is-dementia/related_conditions/mild-cognitive-impairment.