Sclerosis Multiplex

A Biogen már több mint 25 éve úttörő szerepet játszik a sclerosis multiplex (SM) elleni terápiák kifejlesztésében. Továbbra is innoválunk az SM kezelésének előmozdítása és a betegeknél elért eredmények javítása érdekében. Kutatásainkat a potenciálisan transzformatív terápiákra összpontosítjuk, beleértve a SM által okozott károsodás esetleges helyrehozását is. A idegsejtek pusztulásával és az idegek regenerációjával kapcsolatos kutatásaink olyan úttörő jellegű új terápiás megoldásokat eredményeznek, amelyek közelebb hozhatnak bennünket az SM gyógymódjának kifejlesztéséhez.

Ezzel párhuzamosan vezető oktatási intézményekkel és SM kezelési központokkal működünk együtt az SM diagnosztizálásával, állapotkövetésével és kezelésével kapcsolatos jobb módszerek elősegítése érdekében. A precíziós orvostudomány fejlődését is előmozdítjuk az SM jobb megismerését, mennyiségi mérését és kezelését célzó innovatív programok és eszközök kifejlesztésére irányuló új technológiák alkalmazásával. Partnereinkkel együtt arra törekszünk, hogy az SM-es betegek ellátásának javítása érdekében még inkább lehetővé tegyük az orvosok és a betegek számára a kezeléssel kapcsolatos bizonyítékokon alapuló, személyre szabott döntések meghozását.

Innovatív kutatási együttműködéseink keretében a különféle technológiák, mint a biomarkerek és a testen viselhető szenzorok, valamint a rutin betegellátás során valós körülmények között nyert adatok ötvözésével egységes, jó minőségű adatok keletkeznek, amelyek előmozdíthatják a személyre szabott terápia kialakítását.

Létrehoztuk a világ egyik legnagyobb SM adatbázisát az olyan, betegséggel kapcsolatos kritikus kérdések vizsgálatára, mint hogy vannak-e az SM progresszióját előrejelző lehetséges tényezők, illetve hogy bizonyos kezelések kellően korai megkezdése járhat-e olyan potenciális előnyökkel a betegek számára, mint a járássegítő eszközök és a kerekesszék-használat szükségességének késleltetése vagy más kritikus funkciók romlásának lassítása. 

Az SM terén jelenleg végzett munkánk arra irányul, hogy fókuszunkat a kezelésen jóval túlra is kiterjesszük, és létfontosságú e betegség jobb megismeréséhez.

 

Terápiás lehetőségek

Az iparágban jelenleg vezetőnek számító gyógyszerportfóliónknak köszönhetően kielégíthetjük az életük folyamán az SM-mel élőknél fellépő különféle igényeket.

Miénk az iparág legerősebb, négy betegségmódosító terápiából és egy tüneti terápiából álló SM terápiás portfóliója. Világszinten jelenleg háromból több mint egy SM-es beteg a Biogen valamelyik termékével végzett kezelésben részesül.

Az egészségügyi szakemberek a Magyarországon elérhető SM-terápiáinkról itt tudhatnak meg többet.

 

Fejlesztés alatt álló termékeink

Folyamatosan az SM-mel és kezelési lehetőségeivel kapcsolatos ismereteink elmélyítésén dolgozunk. Ennek során a humán genetika segítségével próbáljuk a betegségprogresszió alapjait megérteni, a központi idegrendszerben a károsodott idegek helyreállítására irányuló új megközelítéseket vizsgálunk a fennálló mozgáskorlátozottság enyhítése céljából, valamint tovább kutatjuk az SM progresszív kórformáinak lehetséges kezelési módjait.