Sclerosis Multiplex

Sclerosis multiplex (SM)

A sclerosis multiplex (SM) egy összetett, heterogén, krónikus betegség, amely egyénre szabott kezelést igényel a betegség teljes időtartama alatt. A betegség a központi idegrendszert érinti, és az idegsejtek közötti információáramlás zavarát jelenti az agyszöveten belül, valamint az agy és a test többi része között, előre nem látható tüneteket okozva.1

 

Céljaink

Az elmúlt négy évtizedben a Biogen kötelezettséget vállalt arra, hogy a tudományos fejlesztéseivel jelentős előrelépést biztosítson az SM terápiáját illetően, ezzel  is támogatva az SM közösséget. Egyedülálló portfóliónk – amelyet igazolt biztonságossági és hatékonysági adatok, a gyógyszereink folyamatos fejlesztése, valamint a betegeket támogató átfogó szolgáltatásaink és megoldásaink jellemeznek – lehetővé teszi számunkra, hogy terápiás megoldások széles skáláját kínáljuk az SM betegeknek, ezzel  biztosítva az egyénre szabott betegségkezelés lehetőségét.

 

Klinikai kutatási program

A SM betegek igényei és a betegség kezelésére alkalmazható terápiák folyamatosan fejlődnek. A Biogen  továbbra is az új kutatási területekre és a technológiai újításokra összpontosít az SM kialakulásának és lefolyásának megértése érdekében a betegek eredményes kezelésére összpontosítva. A jelenleg elérhető eszközeink továbbfejlesztése mellett törekszünk arra, hogy úttörő szerepet töltsünk be az SM megelőzése és gyógyítása terén.  Ezért új tudományágak által nyújtott lehetőségeket is alkalmazunk, beleértve az olyan modern terápiás megközelítéseket, mint a vakcina (sejt) alapú terápiák, a remyelinizáció és a neuroprotekció új mechanizmusainak feltárása. A gyógyszer fejlesztés terén preklinikai modellek is alkalmazásra kerülnek, amelyek segítik a klinikai eredmények előrejelzését.

 

Reference
  1. www.nationalmssociety.org, What is MS