Alzheimer-kór

Világszínvonalú idegtudományi kutatás-fejlesztési szervezetünk újszerű megközelítéseken dolgozik az olyan, korábban minden kezelésnek ellenálló neurodegeneratív kórképek terápiája terén, mint az Alzheimer-kór.

Jelenleg nem léteznek olyan kezelések, amelyekkel megelőzhető, feltartóztatható vagy megállítható lenne a betegség progressziója.

Az Alzheimer-kór progresszív neurológiai betegség, amely világszerte emberek millióinak mentális képességeire és önállóságára van káros hatással. Manapság Amerikában több mint 5 millióra, világszerte pedig 40 milliónál is többre tehető az Alzheimer-kórral és a demencia rokon formáival élők száma, amely rohamosan növekszik.

Ez a betegség nem csupán az életminőséget rontja, hanem az élettartamot is befolyásolja – a rosszindulatú daganatos betegségek és a szívbetegségek után ez jelenti a 3. vezető halálokot a 65 év felettiek körében.

Noha az Alzheimer-kór megállapítására általában 65 éves kor felett kerül csak sor, a betegség már korábban kezdetét veszi olyan apró, alig észlelhető neurológiai változások formájában, amelyek évekkel vagy akár évtizedekkel az első tünetek megjelenése előtt kialakulnak.  Sokaknál jelentkeznek az enyhe fokú kognitív hanyatlás korai, gyakran fel nem ismert tünetei.

A Biogen továbbra is elkötelezetten támogatja az Alzheimer-kór kutatását és kezelését. Célunk ennek a pusztító betegségnek a területén fennálló kielégítetlen igények megválaszolása, a hangsúlyt a korai stádiumú betegségre helyezve.