A Biogenről

Caring Deeply. Working Fearlessly. Changing Lives. ™

A Biogennél világos a küldetésünk: az idegtudomány úttörői vagyunk.

Amióta Charles Weissmann, Heinz Schaller, Kenneth Murray, valamint a Nobel-díjas Walter Gilbert és Phillip Sharp a világ egyik első globális biotechnológiai vállalataként megalapította cégünket 1978-ban, a Biogen innovatív tudományos kutatásokat folytatott, az utóbbi évtizedben a súlyos neurológiai betegségek legyőzése érdekében.

A szklerózis multiplex, az Alzheimer- és a Parkinson-kór, valamint az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) világszerte milliók életét befolyásolja. Sokan az előbbieknél ritkább betegségekben, például gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) vagy progresszív szupranukleáris bénulásban (PSP) szenvednek.

Úgy véljük, az idegtudomány az a terület, ahol a legnagyobb szükség van az orvosi áttörésekre, egyben ez az a terület, ahol ezeknek az áttöréseknek a megvalósítására a legnagyobb esély mutatkozik.

A Biogennél dolgozik néhány a világ legelismertebb neurológusai és idegtudományi szakemberei közül. Az orvosi kutatások előmozdítása érdekében világszerte orvosokkal és vezető kutatókkal fogunk össze. Az idegtudományra helyezett hangsúly, a mélyreható tudományos szakértelem és kockázatvállalási merészségünk révén vezető szerepet vívtunk ki magunknak az idegtudományt átalakító és a társadalom javát szolgáló gyógyszerek kutatása és fejlesztése terén.

Technológiánk és műszaki adottságaink újfajta lehetőségeket teremtenek arra, hogy termékeink zökkenőmentesen kerülhessenek a fejlesztési szakaszból a gyártósorra, felgyorsítva minőségi gyógyszereink piacra jutását.

Nagyra becsüljük a neurológiai betegségekkel élő emberekkel foglalkozó egészségügyi szolgáltatók szakmai hozzájárulását. Elismerjük továbbá azon ápolók, családok és barátok fontos szerepét is, akik gondját viselik ezeknek az embereknek. 

A Biogen elkötelezte magát az érdekvédelmi csoportokkal és a betegszervezetekkel történő együttműködés mellett, ezek ugyanis az általuk képviselt közösségek érdekeit szolgálják.

Felismerve az egészségügyi ellátórendszerek jelenlegi kihívásait, a szabályozó hatóságok mellett például az egészségügyi szolgáltatókkal és az egészségügyi ellátásokat finanszírozó intézményekkel – is együttműködünk annak érdekében, hogy a rászorulók hozzájuthassanak gyógyszereinkhez.

Professzionális, etikus és az előírásoknak megfelelő működésünk jegyében felelősséget vállalunk arra, hogy részvényeseink számára valódi értéket teremtsünk.

A Biogen hozzájárul a közösségek életéhez ott, ahol működik. Elköteleztük magunkat dolgozóink, a sokszínűség, a befogadás és a környezeti fenntarthatóság mellett

Fontos számunkra, hogy változást érjünk el.

Fáradhatatlanul munkálkodunk. Akkor sem adjuk fel, ha komoly kihívással kerülünk szembe, és mindenben az innovációt tartjuk szem előtt.

Alázattal tölt el minket a tudat, hogy lehetőségünk van megváltoztatni az emberek életét.