A Biogen meggyőződése, hogy az egészségügyi szakemberekkel történő együttműködés elengedhetetlen az innovatív terápiák felfedezéséhez, kifejlesztéséhez és betegekhez történő eljuttatásához, a betegek életminőségének javítása érdekében. Ugyanakkor hiszünk abban is, hogy ezeket az interakciókat nyíltan, átláthatóan kell végeznünk.

Az EFPIA (a Gyógyszeripari Egyesületek Európai Szövetsége) és a magyarországi Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, az AIPM tagjaként a Biogen elkötelezetten támogatja és betartja az EFPIA Transzparencia Kódexet és a magyarországi Transzparencia Kódexet. A kódexekkel összhangban a Biogen 2016. január óta gyűjti és nyilvántartja az egészségügyi szakembereknek és az egészségügyi szervezeteknek nyújtott kifizetéseket és juttatásokat.

A Biogen Magyarország elkötelezett a sclerosis multiplexes betegek életminőségének javításáért folytatott küzdelem iránt. Megtiszteltetés számunkra, hogy együtt dolgozhatunk az ugyanezen célért küzdő betegszervezetekkel, és támogathatjuk ezen cél érdekében tett törekvéseiket.

A Biogen Hungary Betegszervezeteknek nyújtott támogatása 2015-ben

Szervezet neve Projekt leírása Projekt dátuma Támogatás összege 
Észak-Magyarországi Sclerosis
Multiplex Egyesület
Országos SM Nap (Hatvan) szervezése 2015. augusztus 15-16. 1 400 000 Ftt

A Biogen Hungary Betegszervezeteknek nyújtott támogatása 2016-ban

Szervezet neve Projekt leírása Projekt dátuma Támogatás összege 
Észak-Magyarországi
Sclerosis Multiplex Egyesülete
Rehabilitációs eszközök vásárlása 2016. november 3-tól 457 500 Ft

A Biogen Hungary Betegszervezeteknek nyújtott támogatása 2017-ben

Szervezet neve Projekt leírása Projekt dátuma Támogatás összege 
Ispita Alapítvány 10. Betegnap megszervezése, Egervár 2017. június 10. 200 000 Ft

A Biogen Hungary Kft Adományokra és Támogatásokra vonatkozó programja

A felelős vállalati magatartás iránti elkötelezettsége részeként, a Biogen Magyarországon adományok és támogatások formájában pénzügyi támogatást nyújt a sclerosis multiplex és a spinális izomatrófia területén, az orvosi és a tudományos képzés előmozdítása, valamint a fenti betegségekben szenvedő betegek életminőségének javítása céljából. A kérelmek az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (IGYE) Gyógyszerkommunikációs Etikai Kódexével („Kódex”) és a Biogen Adományokra és Támogatásokra vonatkozó belső szabályzatával összhangban kerülnek elbírálásra (és elfogadás esetén kifizetésre). A Kódexszel összhangban, az átadott adományok és támogatások feltüntetésre kerülnek honlapunkon.

Kizárólag olyan non-profit szervezetektől/intézményektől áll módunkban támogatási kérelmet elbírálni, amelyek tevékenységébe beletartozik az egészségügyi szolgáltatások nyújtása és/vagy a betegek támogatása. Jóváhagyás esetén, a támogatás kizárólag az intézmény/szervezet részére kerülhet kifizetésre, a kérelmet benyújtó személy részére nem. Nem áll módunkban elbírálni olyan kérelmeket, amelyek közvetve vagy közvetlenül kapcsolódnak bármely Biogen készítmény rendeléséhez, beszerzéséhez, eladásához, szállításához, alkalmazásához vagy támogatott gyógyszerlistába történő felvételéhez.

A kérelmeket a Biogen Hungary Kft. vezetőségi tagjaiból álló Adományok és Támogatások Bíráló Bizottsága rendszeres időközönként elbírálja. Az Ön kérelmét elbíráljuk, azt követően értesítjük az elbírálás eredményéről.

Az Adományokra és Támogatásokra vonatkozó kérelem-űrlapot itt találja. Kitöltés után kérjük, küldje el a grantanddonation.hungary@biogen.com e-mail címre, csatolva a szükséges támogató dokumentumokat is.