Vállalatunk környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos jövőképét és stratégiáját a több funkció együttműködésével dolgozó csoportunk határozza meg, amely vezetőségünk támogatásával végzi munkáját, évente pedig az igazgatótanács is felülvizsgálja. Ez a csoport vállalati tevékenységünk három legfontosabb területére összpontosít: víz, energia és nyersanyagok.

2014-ben elértük a szén-dioxid-semlegességet. Először az operatív folyamatokból eredő szénlábnyomunkat csökkentettük, majd külső, megújuló energiaforrásokat kerestünk, és olyan projekteket indítottunk el, amelyek segítségével a vállalat működésével kapcsolatos forrásokból származó kibocsátást is sikerült nullára redukálnunk. Ide tartoztak többek között a belső operatív folyamatok, a külső forrásból beszerzett elektromos áram, az alkalmazottak munkába járása és vállalati utazásai, valamint a termékek és szolgáltatások beszerzése.

A szén-dioxid-semleges folyamatokra való átállás mellett merész környezetvédelmi vállalásokat tűztünk ki magunk elé 2020-ra.

Az operatív folyamatokkal kapcsolatos szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó célunk a Scope 1-es és Scope 2-es szabványban meghatározott GHG-kibocsátás mennyiségének 80 százalékkal való csökkentése 2020-ra, a 2006-os kiindulási értékünkhöz képest. Mindez azt jelenti, hogy a realizált és előrevetített üzleti növekedés ellenére fenntarthatjuk a 2006-os szintű szén-dioxid-kibocsátást. Az operatív folyamatokbóll eredő szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének köszönhetően megőrizhetjük szén-dioxid-semleges státusunkat.

A vízfelhasználással kapcsolatos célunk, hogy a 2006-os normalizált értékhez képest 80 százalékkal csökkentsük a felhasznált víz mennyiségét 2020-ra.

A hulladékkal kapcsolatban pedig azt a célt tűztük ki, hogy nullára csökkentsük a hulladéklerakók használatát. 2012-ben gyakorlatilag nem volt szükségünk hulladéklerakóba történő szállításra, tehát 98 százalékban vagy ennél nagyobb arányban sikerült kiiktatnunk a hulladéklerakók használatát. Folyamatban van egy új vízfelhasználási célkitűzés kidolgozása is, amelyet terveink szerint 2015-ben indítunk el.

Amennyiben az a gyakorlatban megvalósítható, az energia- és környezeti tervezésben vállalt vezető szerepre vonatkozó tanúsítványban foglaltakat is alkalmazzuk (LEED) néhány saját tulajdonú és bérelt üzemünkre. Jelenleg a három legnagyobb üzemünk már megszerezte a LEED tanúsítványt: a 27 870 négyzetméter területű vállalati központunk és a 18 580 négyzetméter területű fejlesztési üzemünk – mindkettő Cambridge-ben (MA) –, valamint az 59 000 négyzetméter területű irodaépületünk a Research Triangle Parkban (NC). 

A környezettel kapcsolatos kezdeményezéseinkről és eredményeinkről további tájékoztatást találhat a 2016-es vállalati polgárságról szóló jelentésben