Arra összpontosítunk, ami a legfontosabb

A környezeti fenntarthatóság iránti hozzáállásunkat ugyanaz a fegyelem és szigor jellemzi, mint a tudomány iránti elkötelezettségünket.  Folyamatosan azon dolgozunk, hogy betegeink és alkalmazottaink, valamint közösségeink életében pozitív változást érjünk el, ám mindent megteszünk annak érdekében is, hogy minimálisra csökkentsük a környezetre való hatásunkat.

Évek óta sokat fektettünk be a fenntartható innovációkba, hogy csökkentsük szén-dioxid-kibocsátást, a vízfelhasználást és a hulladék mennyiségét. Napjainkra sikerült bevezetnünk a szén-dioxid-semleges folyamatokat. Ez azt jelenti, hogy a Biogen hatékonyan semlegesre csökkentette a vállalathoz kapcsolódó forrásokból, így a belső működési, a külső forrásokból beszerzett elektromos árammal, az alkalmazottak munkahelyre járásával és vállalati célú utazásaival, valamint a termékek és szolgáltatások beszállításával kapcsolatos forrásokból eredő szén-dioxid-kibocsátás mértékét.

A környezeti fenntarthatóság mint stratégia iránti megközelítésünk nagyban hozzájárult a globális fenntarthatóság kapcsán elért besorolásunkhoz és az értékelést végző szervezetektől kapott elismeréshez. 

  • 2015-ben első helyezettek voltunk a Newsweek magazin 2015-ös Green Rankings listáján 
  • 2014-ben első helyre jelöltek bennünket a biotechnológiai ágazatban a Dow Jones fenntarthatósági index listán (Dow Jones Sustainability Index World, DJSI World), és öt éven át mi kaptuk meg a megtisztelő DJSI Észak-Amerika címet.
  • 2015 elején a világ legfenntarthatóbb vállalata lettünk a globális 100-as listán, amelynek összeállítása minden évben az SRI értékelő szervezet, a Corporate Knights jelölése alapján történik.A környezettel kapcsolatos kezdeményezéseinkről és eredményeinkről további tájékoztatást találhat a 2016-es vállalati polgárságra vonatkozó jelentésben.