A Biogen közel négy évtizede világelső azon tudományos innovációk területén, amelyek jelentős javulást visznek a betegek életében. Elköteleztük magunkat olyan új terápiák forgalmazása mellett, amelyek elsősorban a nehezen kezelhető betegségeket célozzák, valamint olyan egészségügyi problémákra összpontosítanak, amelyekre még nem találtak megoldást.

Kutatási csoportunk jelentős tudományos eredményeket ér el vállalati kereteinken belül, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy senki sem uralhatja az innováció területét. Felmerül tehát az együttműködés igénye, hogy megtaláljuk az új ötletek, módszerek kivitelezéséhez és a betegek számára kifejlesztett új terápiák előállításához a megfelelő partnereket. Nagyra értékeljük más vállalatok és kutatóintézetek eredményeit és szaktudását, és jól tudjuk, mennyire fontos, hogy ezeknek az intézményeknek a szellemi potenciáljával kiegészítsük saját szaktudásunkat és tapasztalatainkat. A legfontosabb annak felismerése, hogy az összetett kihívásokkal több különböző tudományág együttműködésével birkózhatunk meg, s ez gyorsabb és hatékonyabb gyógyszerfejlesztéshez vezethet.

A sikeres együttműködés alapja a kölcsönös tisztelet, a megfelelően megosztott szakmai érdeklődési területek, valamint a súlyos betegségekben szenvedők életminőségének javítására irányuló egységes célkitűzés. Igyekszünk úgy kialakítani az együttműködési modelleket, hogy az minden fél számára gyümölcsöző legyen – és törekszünk arra, hogy e szervezetekkel a fejlesztési folyamat minden fázisában együttműködjünk.