Odaadó gondoskodás. Életminőség-javulás

Az 1978-ban alapított Biogen a világ egyik vezető biotechnológiai vállalata – elsősorban a neurodegeneratív és hematológiai betegségekre, valamint autoimmun zavarokra alkalmazható terápiák fejlesztésével foglalkozik. A biológiai szerek és a kismolekulás készítmények területén tett felfedezéseink eredményeképpen kidolgoztuk a szklerózis multiplex, valamint a hemofília kezelésére szolgáló innovatív új terápiákat összesítő legnagyobb termékportfoliót. Tapasztalatainknak, lehetőségeinknek és az innováció iránti szenvedélyünknek köszönhetően olyan termékkínálatot és olyan fejlett kutatási programokat sikerült megalkotnunk, amelyekben a súlyos és nehezen kezelhető neurodegeneratív betegségek, valamint a fibroid és nem rosszindulatú vérbetegségek gyógyítására jelölt készítmények kutatása szerepel.  

Elsődleges célunk a komplex betegségek háttér-biológiájának feltárása. Érdeklődésünk középpontjában azok a betegségek állnak, amelyekre egyelőre kevés kezelési lehetőség kínálkozik, illetve még nem fedezték fel a megfelelő gyógymódot. A Biogen sikerét mindig egyetlen kérdés alapján mérjük: Valóban sikerült-e javítanunk betegeink életminőségén?

Elkötelezettek vagyunk

A Biogen szándéka, hogy jobbá és élhetőbbé tegye a világot olyan gyógyszerek kifejlesztésével, amelyek segítséget jelentenek a betegeknek szerte a világon; támogató környezetet biztosít alkalmazottaink számára; csökkenti szénlábnyomunkat; befektet a tudományos oktatásba, és meghálálja a helyi közösségektől kapott segítséget.

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS A BETEGEKNEK

Munkánk középpontjában a tudomány áll. Kutatásaink új megvilágításba helyezik a komplex betegségeket, ezáltal olyan terápiákat fejleszthetünk ki, amelyek javíthatnak betegeink életminőségén. A Biogen kutatói újszerű gyógymódottélenjáró gyógymódokat fejlesztettek ki a szklerózis multiplexben szenvedők számára, és jelentős előrelépést tettek az A típusú hemofília és a B típusú hemofília kezelése terén is. 

Azon dolgozunk, hogy betegeink számára elérhetővé tegyük az általunk kínált kezeléseket – ezekhez különböző támogató programokat nyújtunk, illetve együttműködünk számos tanácsadóbetegszervezettel és szabályozó szervezettelhatósággal. 

KIVÁLÓ MUNKAHELYI LÉGKÖR

Hiszünk abban, hogy az esélyegyenlőség és a sokszínűség alapvető fontosságú a pozitív munkahelyi légkör szempontjából. Folyamatosan együttműködünk az alkalmazottakkal, így törekszünk a befogadó munkahelyi légkör kialakítására. 2015-ben kiváló eredményt, azaz 100 pontot értünk el az emberi jogokkal kapcsolatos kampány vállalati esélyegyenlőségi listáján (Human Rights Campaign Corporate Equality Index), illetve a jelentősebb kiadványok is gyakran említenek bennünket a legjobb munkahelyek között. 

ERŐFORRÁSAINK ÚJRAGONDOLÁSA

Elkötelezettek vagyunk a környezet fenntarthatósága mellett. 2014-ben a Biogen kapta az ágazat vezető globális biotechnológiai vállalata címet a Dow Jones fenntartható világ

listáján (Dow Jones Sustainability World Index), így öt egymást követő évben az egyetlenek voltunk, amely folyamatosan szerepelt a listán. A Corporate Knights 2015-ben a Biogent a világ legfenntarthatóbb vállalatává rangsorolta.

AZ OKTATÁS TÁMOGATÁSA AZ ALAPOKTÓL (STEM EDUCATION)

A biotechnológia terén várható jövőbeni felfedezések feltétele a jelen diákjainak megalapozott tudományos ismeretanyaga. Vállalatunk alapítványa, a Biogen Foundation számos globális kezdeményezése az úgynevezett STEM („science, technology, engineering and mathematics”, azaz tudomány, technológia, műszaki terület és matematika) tárgyakat támogatja különböző életkorú diákok számára – a legifjabbaktól a pályaválasztás előtt álló, tudományos pályára készülő fiatalokig. 

A KÖZÖSSÉGEK ÁPOLÁSA

Törekszünk rá, hogy minden vállalati helyszínünkön jószomszédi viszonyt alakítsunk ki. Úgynevezett „mikroadomány” programunk világszerte támogatást nyújt a tudományorientált programoknak és tevékenységeknek. Olyan programokhoz és intézményi kezdeményezésekhez is hozzájárulunk, amelyek erőforrásokat biztosítanak helyi közösségeink számára, illetve olyan programok kifejlesztését teszik lehetővé, amelyek segítségével alkalmazottaink részt vehetnek a helyi közösségek életében.