A Biogen számos gyártóüzemmel dolgozik szerte a világon, melyek összesen 198 000 liternyi bioreaktor-kapacitással rendelkeznek. Ez világszinten az egyik legjelentősebbnek számít a biotechnológiai vállalatok között.

Hillerød, Dánia

  • Nagykapacitású gyártás
  • Orvostechnikai eszköz összeszerelés
  • Címkézés és csomagolás

A Hillerød komplexum adja az Egyesült Államokon kívüli gyártókapacitásunk legjavát, és elsődleges szerepet játszik a Biogen globális ellátási hálózatában. Az iparközpontban nagy kapacitású gyártóüzem, előállító, címkéző- és csomagolóüzem, minőségellenőrzési laboratóriumok, valamint kiterjedt minőségbiztosítási és műszaki szervezetek kaptak helyet.

A Hillerød üzem az egyetlen és legnagyobb külföldi „zöldmezős beruházás” Dániában. 2013-ban a Biogen elnyerte az Amerikai Kereskedelmi Kamara Foreign Company Award díját a Hillerød komplexum által biztosított munkahelyteremtési és befektetési lehetőségek elismerésképpen.

Research Triangle Park (RTP), Észak-Karolina

  • Nagykapacitású gyártás
  • Kisszériás gyártás
  • Rugalmas gyártás

2013-ban az RTP az International Society for Pharmaceutical Engineering, aPharmaceutical Processing magazin és az INTERPHEX értékelése alapján az üzemintegrációs kategóriában elnyerte az év üzeme díját. Ez az ágazat egyik legnagyobb szakmai eseménye. Ebben az üzemben a korai stádiumú klinikai termékek számára új eljárást vezettünk be. A zárt rendszerben alkalmazható egyszer használatos technológia felváltja a hagyományos rozsdamentes acél rendszereket. Mindez növeli a gyógyszerellátás rugalmasságát és gyorsaságát a klinikai vizsgálatok számára, és csökkenti a gyártási folyamat környezetre gyakorolt hatásait.