Mint a biotechnológia egyik úttörője, a Biogen rendelkezik ma a vezető gyógyszerpalettával a sclerosis multiplex (SM) területén, vállalatunk fejlesztette ki az első és egyetlen gyógyszert a spinális izomatrófia (SMA) kezelésére, és élen jár a neurológiai és neuro-degeneratív betegségek kezelésére szolgáló új gyógyszerek kutatásában. Világszínvonalú kutató-fejlesztő csapatunk vezetésével, a tudomány és a csúcstechnológia felhasználásával a Biogen transzformációs terápiákat hoz létre, gyárt és forgalmaz olyan betegek számára, akiknek kevés vagy nincs lehetőségük a kezelésre.

Az elmúlt több mint két évtizedben a Biogen átalakította azSM-ről rendelkezésre álló ismereteket és a kezelést. Kutatásunk jelenleg az új SM terápiák kifejlesztésére fókuszál, azzal a céllal, hogy a betegség okozta károsodást helyrehozzuk, végső célként a betegség gyógyítását tűzve ki.

Szakértelmünket  felhasználjuk továbbá a neurológia legnagyobb kihívást jelentő és legösszetettebb betegségeinek, többek között az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és az amyothrophiás lateral sclerosis (ALS) megoldására. Az idegtudományok területén végzett felfedezések és innováció sebessége gyorsan növekszik, hihetetlen előrelépések ígéretét hordozva a betegek számára. Míg vállalatunk segít ennek a transzformációs időszaknak a vezetésében, előmozdítjuk a betegségek biológiájának mélyebb megismerését, és azon dolgozunk, hogy az ezekben a betegségekben szenvedők számára az életüket megváltoztató terápiákat fejlesszünk ki.

Miközben a humán biológiai területén új ismereteket szerzünk, a Biogen a csúcstechnológia felhasználásával ritka és genetikai betegségek kezelésén dolgozik, az RNS-és génterápiák előre mozdításával a betegség kezelésének új útjait keresi.

Kiemelt területek

A tudomány útmutatásával, a betegek életminőségének javítása által vezérelve, kutató-fejlesztő tevékenységünket három fő területre összpontosítjuk: sclerosis multiplex (SM), neurodegeneratív és ritka genetikai betegségek.

Vállalati Felelősségvállalás

Az a szellemi fegyelmezettség és szenvedély, amely tudományos tevékenységünket mozgatja, tükröződik vállalati felelősségvállalásunkban, a fenntartható környezetért végzett tevékenységünkben, és elkötelezettségünkben a sokszínűség és befogadás iránt. Vállalatunk központi tevékenysége a tudományos oktatás fejlesztése, a humanitárius segítségnyújtás, a karbon-semlegesség fenntartása, valamint olyan vállalati kultúra létrehozása, ahol minden munkavállaló szenvedélyének élhet, miközben azon dolgozik, hogy javítsa az általunk szolgált betegek életminőségét.